TESSA

WOONPIONIER & DESIGNER

Iets persoonlijks

De kwaliteit van leven verbeteren is het einddoel waar ik naar streef in mijn werk, hoe groot of klein de impact ook is. In 2018 ben ik afgestudeerd als conceptontwikkelaar en trendonderzoeker. Hierdoor ben ik gespecialiseerd in cross-sectorale innovatie. 

Tijdens mijn studie ontwikkelde ik een interesse in duurzame alternatieven binnen conceptontwikkeling en trendonderzoek. Om mijzelf daarin te professionaliseren heb ik twee cursussen milieuwetenschappen (10EC) aan de Open Universiteit afgerond.

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren een passie ontwikkeld voor stedelijke ontwikkeling en de woonsector. Dit is mede ontstaan door mijn ervaring als betrokken bewoner in een uniek sociaal woonproject. De verdiepingsslag en inzichten die ik verkreeg dankzij mijn afstudeerscriptie voor dit woonproject, hebben ertoe geleid om in 2019 een stichting op te richten. Deze stichting, Stichting COMPLEKS, was de start van groeiende ambitie om mijzelf te professionaliseren binnen de woonsector. 

Ontwerpambitie

Met de inmiddels bijna 2 jaar ervaring met Stichting Compleks groeit niet alleen mijn expertise op het gebied van (sociale) woonvormen, maar zie ik ook nieuwe kansen om mijn creativiteit op een andere manier te benutten: het vertalen van behoeftes en inzichten naar een ruimtelijk ontwerp. 

Hiermee startte ik in 2020 met de pre-master Interieur Architectuur aan de HKU. Een nieuwe discipline en extra verdiepingsslag op de conceptontwikkeling-skills die ik al bezit. Het prikkelt mijn nieuwsgierigheid waardoor ik met volledige toewijding bezig ben om in korte tijd deze manier van ontwerpen aan te leren en een eigen handschrift te ontwikkelen.

Skills

Door deze diversiteit aan scholing en werkervaring maakt dat ik een breed scala aan vaardigheden bezit. Deze brede basis is leidraad voor mijn creativiteit. Ik krijg energie van afwisseling en nieuwe inzichten. 

  • Design thinking, brainstorming & customer journey mapping.
  • Kwalitatief onderzoek op verschillende trendniveau’s, doelgroepen & sectoren.
  • Design-skills: grafisch ontwerp, website design, branding, illustraties & storytelling.
  • Ruimtelijk ontwerp: bouwtechnisch tekenen, interieurarchitectonisch ontwerp.
  • Marketing, communicatie, advertising & communitymanaging.
  • Conceptontwikkeling, cross-sectorale innovatie & social design.